Wie ben ik

Opleidingen


Vanop jonge leeftijd wou ik al niets liever dan dierenarts worden.


Ik studeerde af in 2001 aan de Universiteit Gent met onderscheiding. Na mijn studie werkte ik bij Janssen Pharmaceutica in het onderzoek terwijl ik thuis een praktijk opbouwde. In 2007 werd de praktijk een full-time uitdaging.


Naast de eerste-lijns praktijk wilde ik me verdiepen in de oogheelkunde van de gezelschapsdieren.

Reeds als kind was ik geïntrigeerd door het oog en het zicht. 'Hoe werkt een oog en hoe gebeurt de verwerking naar en in de hersenen?' waren vragen waarvoor ik toen al de antwoorden zocht.

Ook tekende ik graag en vaak ogen van dieren. Als je oog in oog staat met een dier heb je toch vaak een bepaalde klik die moeilijk onder woorden te brengen valt.

De honger naar meer kennis en kunde liet me niet los.


Hiervoor volgde ik tal van opleidingen waaronder het trainingsprogramma ‘Veterinary Ophthalmology’ aan de European School for Advanced Veterinary Studies (ESAVS, Luxemburg 2012, Toulouse 2013).


Ook startte ik in 2014 een certificate opleiding aan de BSAVA (British Small Animal Veterinary Association) in de UK. Deze opleiding omvat eveneens verschillende stages in de Royal Veterinary College van de University of London bij Rick F. Sanchez en Charlotte Dawson.

In 2017 behaalde ik het Post Graduate Certificate in Small Animal Ophthalmology met een 'pass with distinction'. (Dit is de hoogste quotering met meer dan 70%.)


Ik ben tevens lid van de werkgroep Eyevets, Bravo (Britisch Association of Veterinary Ophthalmologists) en de European Society of Veterinary Ophthalmology.

Ik ben ook werkzaam voor verschillende dierenartspraktijken en klinieken.


Ik hou erg veel van dieren en ze fascineren me nog elke dag. Mijn man en de kinderen helpen ook graag mee!Spreekuren

Enkel na afspraakGSM: 0496/111 606


Adres

Dierenartspraktijk "Sandthof"

Zand 38

2275 Lille - Wechelderzande


e-mail: info@sandthof.be

Dierenarts Ellen Van Eynde - Zand 38 - 2275 Lille - Wechelderzande - 0496/111 606